RSS

Johdettavaksi antautuminen

13 Lok

Herra, Herra* on avannut minun korvani, enkä minä niskoitellut, en vetäytynyt pois. Selkäni annoin lyötäväksi, poskieni parran revittäväksi, kasvojani en peittänyt pilkalta ja syljeltä. Jes.50:5-6.

Jesaja kertoo meille, millainen Kristus on – satoja vuosia ennen Jeesuksen tuloa maan päälle. Kristus oli täydellisesti antautunut Isän tahtoon ja Jumalan johdettavaksi. Hän näyttää meille, että jos tahdomme tulla johtajiksi, meidän on ensin osattava seurata Hengen johdatusta.

Hengen johdatukseen antautuminen ei ole aina ihan helppoa. Ensimmäiset kokemuksemme Jumalan johdatuksesta voivat viedä meidät syvään nöyryytykseen, ihmisten halveksunnan kohteeksi. Saatamme pelästyä ja vetäytyä pois Jumalan suunnitelmasta. Kokemus voi opettaa meille yhden asian: olemme kunnianhimoisia ja haluamme polleina näyttää muille, kuinka lähellä Jumalaa elämme. Mutta ei ihminen pääse lähelle Jumalaa nousemalla jalustalle, ryhtymällä johtajaksi tai alkamalla esittää vahvaa uskoa. Pitää osata ottaa nöyrä asenne, vaatimaton palvelijan paikka, jopa koiran virka jonkun tärkeämmän henkilön orjana. Masokisti ei tarvitse olla, mutta on suureksi hyödyksi, jos ei etsi omaa kunniaa.

Sitten kuulin Herran äänen sanovan: ”Kenet minä lähetän? Kuka lähtee meidän puolestamme?” Minä sanoin: ”Tässä minä olen, lähetä minut!” Jes.6:8.

Aikaa myöten into voi hiipua, kun tietää joutuvansa kivisateeseen, ihmisten vihapuheiden maalitauluksi. Rukous voi muuttua toiseksi: ”Tässä olen, Herra, lähetä joku muu!” (2.Moos.4.13) On kuitenkin arvokasta, jos opimme, että Jumalan johdettavaksi pääseminen on aina parempi kuin johtajaksi pääseminen. Ihmisen omaan kykyyn luottaminen tai joukkovoimaan turvautuminen on aina huonompi vaihtoehto. Johtajiakin tarvitaan ja sellaiseksi voi joku päästäkin. Paavali oli henkilö, joka pitkän kaavan kautta kasvoi johtajaksi. Hän sanoi:

Olkaa minun seuraajiani, niin kuin minä olen Kristuksen seuraaja. 1.Kor.11:1.

Paavali joutui kokemaan ja ymmärtämään, että Jeesuksen seuraaminen on kärsimystie. Jos ei halua lähteä omalta mukavuusvyöhykkeeltään pois, ei todennäköisesti kasva johtajaksi.

Sinustakin voi tulla hyvä esimerkki muille, palvelija josta voi kenties olla joskus johtajaksikin. Siunausta sinun kasvuusi!

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Johdettavaksi antautuminen

Kirjoittanut : 13.10.2022 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.