RSS

Tukan kasvattamista

13 Mar

Daavid oli tullut Israelin kuninkaaksi ja selvitti välejään naapurikansojen kanssa. Ammonilaisten kuningas Naahas oli Daavidin ystävä ja Daavid halusi ilmaista osanottonsa hänen kuolemastaan Naahasin pojalle Haanunille. Haanunin hovissa kuitenkin kuiskuteltiin, että Daavid toimi petollisesti ja vakoili heitä. Siinä ei ollut mitään perää, mutta Haanun uskoi pahoja puheita ja häpäisi Daavidin lähettämän valtuuskunnan. Hän ajatti heiltä puolet parrasta pois ja leikkautti vaatteetkin halki.

Kun Daavidille kerrottiin tästä, hän lähetti sananviejän miehiä vastaan, koska heitä oli pahoin häväisty. Kuningas käski sanoa: ”Jääkää Jerikoon, kunnes partanne on kasvanut, ja tulkaa sitten takaisin.” 2.Sam.10:5.

Sinunkin elämässäsi on nyt menossa kausi, jolloin vietät aikaa ’Jerikossa’. Sinunkin selkäsi takana on nimittäin levitetty pahoja puheita ja melkein jokainen, joka on niitä kuunnellut, on myös uskonut niihin. Jos joku kysyy, mitä sinä siellä ’Jerikossa’ – siellä luolan perällä omiin oloihisi eristäytyneenä – teet, voit vastata ”kasvatan tukkaa”. Joku viisas ystäväsi saattaa vastata sinulle: ”Pysyttele siellä, kunnes olet toipunut kokemastasi nöyryytyksestä täysin. Palaa sitten vasta ihmisten ilmoille.”

Hän parantaa ne, joilla on särkynyt sydän, ja sitoo heidän haavansa. Ps.147:3.

Niin, joskus tarvitsemme aikaa toipuaksemme. Daavid osasi antaa hyvän neuvon. Daavidin Poika jakelee niitä hyviä neuvoja tänäänkin. Hän sanoo sinulle Henkensä kautta: ”Anna itsellesi aikaa toipua. Nuole haavasi ajan kanssa – paranet kyllä. Sinun itsetuntosi vahvistuu päivä päivältä. Sinä et pelkästään toivu ennallesi, vaan sinä tulet vahvistuneena ulos luolastasi. Sinusta tulee tämän kokemuksen kautta sitkeämpi, voimakkaampi, päättäväisempi. Sinä olet viaton ja sinä saat lisää luottamusta minun silmissäni. Sinä saat astua eteeni ja ottaa vastaan entistä syvemmän voitelun. Jumalan kallis voiteluöljy kaadetaan sinun hiuksillesi, josta se valuu kasvoillesi ja viittasi liepeisiin. Sinä olet jälleen Jumalan ihminen, palvelukseen lähetetty, kuninkaalliseen asuun puettu, arvovaltainen Kuninkaan edustaja. Sinun kärsimääsi häväistystä ei kukaan enää muista, mutta minun arvovaltani ilmenee tulevina päivinä entistä selvemmin. Mene, minä lähetän sinut!”

Jeesus sanoi heille taas: ”Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin minäkin lähetän teidät.” Joh.20:21.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Tukan kasvattamista

Kirjoittanut : 13.11.2022 Kategoria/t: Profetia, Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.