RSS

Muuta huolesi rukoukseksi

15 Mar

Huolissaan oleminen ei muuta mitään, mutta rukous muuttaa. Kun Jumala ei heti vastaa, hän testaa sinua ja haluaa saada selville, mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä. On hyvä kysyä itseltään: kuinka kauan vietän aikaani somessa tai tv:n ääressä verrattuna rukoukseen? Kuinka kauan käytän aikaani netin selaamiseen, tv-sarjojen katsomiseen ja elokuviin verrattuna Raamatun lukemiseen ja hiljentymiseen?

En halua painostaa ketään uskon suorittamiseen (itsekin voisin tuota suhdelukua vähän parantaa), mutta rukousvastauksissa on usein selvä painotus: Jumala vastaa sinulle tärkeisiin asioihin. Hän vastaa, kun voi todeta, että pyyntösi ei ollut vain satunnainen mielijohde, vaan sen taustalla oli syvä huoli tai asia oli sinulle muuten äärimmäisen tärkeä.

Rukoilen usein, kun kirjoitan näitä postauksiani, että Pyhä Henki antaisi minulle eläviä sanoja Kristuksen sydämeltä puhuttavaksi kansalle. Pyyntöni perustuu Jeesuksen omaan ohjeistukseen:

Vielä hän sanoi heille: ”Ajatelkaapa, että joku teistä menee keskellä yötä ystävänsä luo ja sanoo hänelle: ’Ystäväni, lainaa minulle kolme leipää. Eräs ystäväni on matkallaan poikennut luokseni, eikä minulla ole mitään, mitä tarjoaisin hänelle.’ Toinen vastaa sisältä: ’Älä häiritse minua! Ovi on jo lukossa, ja lapseni ovat kanssani nukkumassa. En voi nousta antamaan sinulle.’ Minä sanon teille: vaikka hän ei nousekaan antamaan hänelle sen tähden, että hän on ystävä, hän nousee kuitenkin siksi, että toinen hellittämättä pyytää, ja antaa hänelle niin paljon kuin hän tarvitsee.” Luuk.11:5-8.

Painopiste asettuu sanaan ’hellittämättä’. On osattava pyytää tosissaan ja toistettava asia riittävän monta kertaa. Siitä Jumala tietää, että asia on meille sydämen asia, ehdottoman elintärkeä ja numero ykkönen.

Rohkaisen siis sinuakin kääntämään huolesi anomiseksi, rukoilemaan voivottelun sijasta ja kiittämään jo etukäteen, että Herra on armollinen ja vastaa. Panemme toivomme Jumalaan, joka antaa meille kaikkea runsaasti nautittavaksemme. 1.Tim.6:17.

Jos rehellisiä olemme, voimme katsoa menneitä päiviä ja muistaa, että aika moni asia oli alkujaan rukousvastaus: terveys, koulutus, työpaikka, puoliso, lapset – plus kaikki hengelliset lahjat!

yksi ja sama on kaikkien Herra. Hän on rikas antaja kaikille, jotka huutavat häntä avuksi. Room.10:12.

Tänään siis voimme kerätä kimpun ruusuja sydämemme puutarhasta ja viedä ne Kristukselle kiitollisina hänen armostaan.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Muuta huolesi rukoukseksi

Kirjoittanut : 15.11.2022 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.