RSS

Jumalan vastaukset

17 Mar

Minä seison vartiopaikallani, asetun torniin ja tähystän nähdäkseni, mitä hän minulle puhuu, mitä hän vastaa valitukseeni. Hab.2:1.

Amerikkalainen pastori Rick Warren on oikeassa, kun hän sanoo, että Jumala vastaa rukouksiimme aina. Mutta joskus se vastaus on yksinkertaisesti ”Ei”.

Jumala haluaa, että tuomme hänelle sydämemme syvimmät toiveet emmekä latele hänelle mitään päähänpistoja tai sydämemme oikkuja. Jumala on Kaikkivaltias, taivaan ja maan Herra – hän ei aio olla kenenkään oikkujen pompoteltavana. Mutta kun rukoilemme pitkäjänteisesti ja vuodatamme sydämemme hänelle, hän kyllä ohjaa meitä rukoilemaan niin kuin hän tahtoo. Rukoukset joutavat olla tässä seulassa pitkäänkin. Jumala ikään kuin sanoo ”Kasva”. Vähitellen akanat putoilevat seulan läpi ja jäljelle jää jotakin kestävää ja ikuiseksi tarkoitettua. Kun pääsemme tähän asti, läpimurto on lähellä. Jumalan vastaus tulee kuin juna asemalle ja meille jää helpoin vaihe – nousemme kyytiin.

Joskus meillä on hoppu saada nopea vastaus. Meistä tuntuu, että ei ole varaa odottaa tai hyvä tilaisuus menee ohi. Emme välttämättä ymmärrä, että nopea vastaus merkitsee ehkä suurta kuormaa, paljon vastuuta, liikaa stressiä. Hän näkee, että emme ole valmiita ottamaan vastaan sitä vastausta, jota pyydämme. Jumala haluaa kyllä vastata, mutta hänen pitää vielä tehdä meissä työtään, jotta olisimme valmiit, kun on oikea hetki. Hän siis ikään kuin suosittelee ”Hidasta”.

Näky odottaa vielä aikaansa ja rientää päämääräänsä eikä petä. Jos se viipyy, odota sitä, sillä varmasti se toteutuu eikä myöhästy. Hab.2:3.

Jumala on sanassaan tehnyt selväksi, että hän odottaa meiltä rukoilemista. Hän haluaa, että mielemme ja sydämemme ovat mukana siinä suunnitelmassa, joka hänellä on elämäämme varten. Hän haluaa tehdä monenlaisia asioita meidän yksityiselämässämme, meidän seurakuntamme elämässä ja kansamme elämässä. Hän haluaa, että olemme kartalla siitä, mitä hän aikoo. Hän haluaa ohjata meidät niihin päämääriin, joita hän on valinnut siunattaviksi. Rukousvastaukset eivät tipahda syliimme taivaasta niin että otamme ne hölmistyen vastaan ”ai tällaista tällä kertaa”. Jumala haluaa, että hänen lapsensa voivat avata lahjansa niin että ilo pulppuaa jo ennen paketin avaamista, sillä he tietävät suunnilleen, mitä sen sisällä on. Jumala ikään kuin sanoo: ”Mene”.

Tässä Rick Warrenin ideassa rukousvastaukset jaetaan näihin lokeroihin: ”No, Grow, Slow, Go” (Ei, Kasva, Hidasta, Mene).

Tehkää tämä kaikki alituisessa rukouksessa ja anomisessa rukoillen joka hetki Hengessä. Sen vuoksi valvokaa kaikessa kestävinä ja rukoilkaa kaikkien pyhien puolesta. Ef.6:18.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Jumalan vastaukset

Kirjoittanut : 17.11.2022 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.