RSS

Akut vaihtoon

08 Jou

Tilasin puhelimeeni uuden akun. Sain parin kympin hintaan puhelimelleni lisää elinvuosia eikä tarvinnut sijoittaa tarpeettoman hienoon uuteen puhelimeen rahaa, kun kerran käytänkin sitä hyvin vähän.

Mutta miten saisin uskonelämääni uutta virtaa? Jospa hengellisen elämänkin voisi uudistaa vaihtamalla tuoreen akun vanhan tilalle! Toisinaan sitä tapahtuu – hengellistä uudistumista – mutta ihan kaupan hyllyltä sitä ei voi ostaa. Puhelimen käytössä ja hengellisessä elämässä on kuitenkin hauskoja yhtäläisyyksiä.

Esimerkiksi voin ladata puhelimeeni e-kirjan lukijan ja tilata siihen erilaista lukemistoa. Raamatunkin voin tilata puhelimeeni. Jos puhelin kuvaa minua ja sielunelämääni, Raamattu siinä on kuin Jumalan lupaus toteutuneena: minä panen lakini heidän sydämeensä ja kirjoitan ne heidän mieleensä. Hepr.10:16. Jumalan sana vain tarttuu ihmisen sisimpään paljon hitaammin ja työläämmin kuin jokin epub-tiedosto älypuhelimeen. Sanaa pitää lukea paljon ja jatkuvasti ja tietoisesti pyrkiä sen noudattamiseen. Jumalan armosta saattaa osa siitä jäädä muistiin ja ’mennä jakeluun’.

Entä sitten vaikkapa Pyhän Hengen kaste? Ainakin puhelimesta pitää löytyä sovelluskauppa. Jos osaa sukeltaa etsimään uusia sovelluksia, on kuin karkkikaupassa. Lataamalla uusia sovelluksia saa uusia ominaisuuksia puhelimeensa. Jos lataa niitä taivaallisesta aarrekammiosta, saa käyttöönsä vaikkapa uusia armolahjoja. Niiden kanssa on sama kuin sydämeen kirjoitetun sanan kanssa: ei kaikki tapahdu ihan nappia painamalla. Siinä missä sovelluskauppa tarjoaa painiketta ”Lataa”, hengellisen elämän lähde laittaa eteemme tehtävän ”Rukoile”. Jos sovelluskaupassa selviämme pienellä maksulla, taivaskaupassa on nähtävä vaivaa – joudumme töihin. Emme voi maksaa euroilla, vaan tarvitsemme lopulta taivaan valuuttaa – armoa.

Voimme siis yksilöidä oman puhelimemme ja samalla tavalla voimme koota oman hengellisen elämämme palapelin erilaisista asioista, jotka ovat meille tärkeitä. Vähitellen puhelimemme ovat halutussa kunnossa ja hengellinen elämämmekin vastaa meidän persoonallisuuttamme ja kutsumustamme. Mutta aina saattaa ilmaantua uusia asioita, jotka kaipaavat toimenpiteitä. Pitää ladata uusi sovellus. Löydämme hengelliseen elämäämme uuden kiinnostavan asian, joka vaatii uuden oppimista.

Joskus panemme jotakin pois. Puhelimen naama täyttyy kaikenlaisista turhista kuvakkeista, joten poistamme niitä ja teemme tilaa uusille ikoneille. Joku pelaa paljon, minä en ole jaksanut pelata enkä ole niitä ladannut. Kaikenlaista härpäkettä tyrkytetään, uusia palveluita kaupataan – pakko pitää jotakin rajaa. Uskovina joudumme olemaan varsin kriittisiä kaikkia kaupallisia palveluita kohtaan. En tarvitse, ei kiitos, en ehdi…

Kuinka tärkeää onkaan, että meillä on keskeiset työkalut, terveen uskon olennaiset elementit hallussa. Jumalan sana, Hengen voima, armolahjat ja muu varustus. Ja sitä virtaa! Kunnon akku ja siinä sadan prosentin lataus. ”Hengen voimaa, sitä tarvitaan, Hengen voimaa, yhä uudestaan! Jumalan kansa, vyöttäydy voimaan, Hengen voimaan Pyhän Karitsan!” (Löysin netistä tiedon, että tämän laulun on sanoittanut ja säveltänyt Eila Sillanpää, ent. Tynjälä.)

Niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli. Room.8:5.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Akut vaihtoon

Kirjoittanut : 08.12.2022 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.