RSS

Piirrä raja

15 Jou

Älä ryhdy äkkipikaisen ystäväksi äläkä liittoudu helposti kiivastuvan kanssa, ettet tottuisi hänen teihinsä ja saattaisi sieluasi ansaan. Sananl.22:24-25.

On syytä säilyttää myönteinen ajattelu ja oppia positiivinen asenne elämään ja ihmisiin. On kuitenkin olemassa ilmiöitä ja henkilöitä, joiden vaikutus on huono. He pilaavat myönteisen ilmapiirin myrkyllisillä huomautuksillaan. He esittelevät puhetapaa, johon kuuluu murhaava arvostelu ja toisten pilkkaaminen. On syytä piirtää raja oman elämän ympärille ja torjua vääränlaiset luonteet – emmehän halua tulla samanlaisiksi.

Joillakin on sellainen epäpuhdas sydän, että heidän sielunelämänsä tuottaa kaikenlaista nälvimistä ja ilkeilyä. Joskus taas ihmisten kommenteissa on piilotettuna piikkejä ja ironiaa. Paavali sai aikoinaan kehuja, mutta totesi sitten, että niitä kehuja tuotti vieras henki ja Paavali käski sen lähteä (Ap.t.16:18). Onko meillä henkien erottamisen lahja, että voimme tehdä selvän pesäeron häiritsevien henkien kanssa?

On myös olemassa ihmisryhmä, joka käyttää uskontoa vallankäytön välineenä. Tunsin eräänkin henkilön, joka epäili monien uudestisyntymistä. Hän käytti hyväksi uudensyntymän näkymättömyyttä. Kun jotain asiantilaa ei voi tarkistaa helposti ollenkaan, siitä voi esittää mielivaltaisia väitteitä. Hän myös epäili useampaakin ihmistä nöyrtymättömäksi. Hänen mielilauseensa oli: ”Se ei ole koskaan nöyrtynyt!” Siinä oli kysymys samanlaisesta vaikeasti todennettavasta asiasta, jolla hänen oli mahdollista painaa alas ketä tahansa epäsuosioonsa joutunutta ihmisparkaa. Hän odotti siis muilta kovasti nöyryyttä, mutta en koskaan kuullut hänen pahoittelevan omaa käytöstään, saati pyytävän anteeksi mitään.

On hyvä, jos osaamme ottaa etäisyyttä kovasydämisiin ihmisiin. Jotkut heistä syyttävät muita näiden selän takana eivätkä anna mitään anteeksi, vaikka heiltä pyydetään anteeksiantoa. Heidän ympärilleen on hyvä piirtää raja. Se raja voi olla vain omien korvien välissä, mutta sillä rajalla on kyltti: ”Ei kivisydämiä tänne! Sadistista vallankäyttöä ei täällä suvaita! Autoritäärinen johtaminen kielletty! Seurakuntakiusaamiselle nollatoleranssi!”

Piirrämme näitä rajoja, koska olemme tietoisia kutsumuksestamme, joka on liian korkea tuhlattavaksi kaikenlaisten pikkusieluisten kiusankappaleiden kanssa painimiseen. Emme halua, että mielemme myrkyttyy joidenkin henkisesti sairaiden tai luonnevikaisten takia ennen kuin olemme edes kunnolla saaneet elämäntyömme alkuun. Haluamme suojella kutsumustamme, lahjojamme, luovuuttamme, uskoamme, rehellisyyttämme ja vilpitöntä luonnettamme. Haluamme, että ympärillämme on ihmisiä, jotka kannustavat meitä, ohjaavat eteenpäin ja rohkaisevat meitä levittämään siipemme, ihmisiä jotka puhaltavat meihin henkeä, jotta voimme liitää Jumalan suunnitelmissa, ja kantaa paljon hedelmää. Haluamme nousta ylemmäs muiden kotkien lailla, niiden lailla jotka inspiroivat meitä ja voivat toimia meille esikuvina.

Muistakaa johtajianne, jotka ovat puhuneet teille Jumalan sanaa. Pankaa merkille, kuinka heidän vaelluksensa on päättynyt, ja seuratkaa heidän uskoaan. Hepr.13:7.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Piirrä raja

Kirjoittanut : 15.12.2022 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.