RSS

Laupias Herra

17 Jou

Herra* on laupias ja armahtava, pitkämielinen ja suuri armossaan. Ei hän aina riitele eikä pidä vihaa ikuisesti. Ps.103:8-9.

Kun tunnemme itsemme syntisiksi – sitähän tapahtuu meille usein – me helposti piiloudumme Jumalan katseelta samoin kuin Aadam ja Eeva paratiisissa (1.Moos.3:8). Emme kestä Jumalan läsnäolon valoa, vaikka juuri se valoon tuleminen auttaisi meitä puhdistumaan. Jumala ei lopultakaan etsi meitä moittiakseen ja rangaistakseen, kuten jotkut urkkijatyyppiset ihmiset voivat tehdä, vaan hän haluaa pitää meidät lähellään ja kohdella meitä lapsinaan. Paras mahdollinen uskon kokemus on saada kohdata sellainen armollinen Jumala, joka vapauttaa meidät syyllisyydestä. Hän tulee meitä lähelle Kristuksessa, joka on kuollut puolestamme. Hänen läsnäolonsa ja rakkautensa lämmön välittää meille Pyhä Henki, joka myös valaisee ymmärrystämme, että käsitämme hänen armonsa myös järjellämme.

Tärkeä elämänohje siis voitaisiin ilmaista näin: Älä jää mihinkään piiloon Jumalan katseelta, älä pakene syyllisyytesi syövereihin, älä loittone Herrasta, älä käännä selkääsi Vapahtajalle. Jos totut pärjäämään ilman Jeesusta, totut elämään hämärässä. Aikaa myöten joudut haparoimaan pimeässä. Totuta itsesi valoon.

Joudun tekemään tilitystä Herralle itsekin. Silloin on parasta myöntää puutteeni Jumalan kasvojen edessä ja antaa Kristukselle mahdollisuus armahtaa minut. Kun Jeesuksen veri puhdistaa minua sisältäpäin, saan uuden rohkeuden elää valossa. Profeetta Miika kuvailee naulan kantaan, kuinka Jumala toimii:

Minä joudun kantamaan Herran* vihaa, sillä olen tehnyt syntiä häntä vastaan. Mutta vielä hän ajaa minun asiani ja hankkii minulle oikeuden. Hän tuo minut ulos valoon; minä saan nähdä hänen vanhurskautensa. Miika 7:9.

Voit olla varma, että me kaikki tarvitsemme Jeesuksen veren puhdistavaa voimaa. Me kaikki hairahdumme monin tavoin. Jaak.3:2. Jeesus pesee jalkamme, kun olemme lianneet ne. Käykäämme siis rohkeasti armon valtaistuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon avuksemme oikeaan aikaan. Hepr.4:16. Syyllisyys voi tuoda pelon ja häpeän, mutta Kristuksen rakkaus karkottaa pelon (1.Joh.4:18) eikä yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään (Room.10:11).

Haluan siis rohkaista sinua, jos syyllisyys painaa tai jos tiedät loukanneesi omaatuntoasi vastaan. Herra on armollinen. Ei hän ole ensisijaisesti hurskaiden kuningas, hän on ennen kaikkea syntisten Vapahtaja.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Laupias Herra

Kirjoittanut : 17.12.2022 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.