RSS

Elämä on valintoja

21 Jou

Tahdon kulkea viisaasti nuhteettomuuden tiellä. Milloin tulet minun luokseni? Tahdon vaeltaa kodissani vilpittömin sydämin. En kiinnitä silmiäni siihen, mikä on turmiollista. Minä vihaan luopioiden tekoja, ne eivät saa tarttua minuun. Kiero sydän poistukoon minusta, en tahdo tietääkään pahasta. Ps.101:2-4.

Nykyään vastaamme tulee tiedotusvälineistä kaikenlaista uutisvirtaa ja viihdettä. Erikoisen paljon tuntuu olevan tarjolla väkivaltaisia sarjoja. Tai vain jotakin draamaa, jossa riidellään ja sanotaan suorat sanat. Näin ihmiset saavat mallin, jonka mukaan he alkavat itsekin vähitellen käyttäytyä aggressiivisesti. Monta kertaa, kun olen nähnyt jotakin sanailua tv:ssä, olen ihmetellyt, noinko ihmiset puhuvat toisilleen.

Ei ihme, jos se aikaa myöten kulkeutuu mukana jopa seurakunnan tilaisuuksiin. Nuo sarjat, joissa erilaista draamaa yritetään luoda, opettavat meille huonoa käytöstä. Pahinta on, että ne opettavat meille kostonhimoa. Emme enää anna anteeksi mitään, vaikka pyydettäisiin. Draamahan on draamaa vain, jos siinä on maksimaalisia jännitteitä. Niitä syntyy sitten ihmissuhteisiimme, jos opimme niitä alitajuisesti matkimaan.

Olisi syytä etsiä oikeanmallisia esikuvia. Uskovan pitäisi löytää itselleen malliksi uskon ihmisiä, jotka eivät edusta mitään kiihkoilua, vaan voivat tasapainoisesti edustaa viisasta elämäntapaa. Kaikkien pitäisi voida nähdä hurskaiden ihmisten käytöstä, heidän malttiaan ja kaikesta vihapuheesta pidättymistään. Todistaa rauhaa rakentavaa asennetta ja sovittelevaa mieltä, jossa ei suvaita mitään aggressioita tai draamaa.

On syytä vetäytyä pois henkilöistä, jotka tuovat mukanaan riitaisan asenteen, pahoja sanoja, kärjekkäitä kommentteja. Kaikenlaista virnuilua on liikkeellä ja röyhkeitä puheita. Voimme ottaa niiden suhteen torjuvan asenteen ja osoittaa, että todellisia kristittyjä ei ole mahdollista manipuloida mukaan mihinkään kansankiihotukseen.

Joka panettelee salaa lähimmäistään, sen minä hävitän. Ylpeitä silmiä ja kopeaa sydäntä – niitä minä en siedä. Ps.101:5.

On osattava valikoida ihmiset, jotka päästämme lähellemme ja joiden kanssa haluamme tehdä yhteistyötä. Daavid sanoo sen näin:

Minun silmäni etsivät maan uskollisia, että he asuisivat minun kanssani. Joka vaeltaa nuhteettomuuden tietä, se saa palvella minua. Petoksen harjoittaja ei saa asua talossani, valheiden puhuja ei kestä silmieni edessä. Ps.101:6-7.

Meidän tulisi oppia toteuttamaan samaa seulontaa. Mutta kaikenlaisen valehtelun ja tahallisen väärinymmärtämisen keskellä on joskus vaikeaa seuloa esiin mitään vilpittömyyttä. Luotettavia ihmisiä on vähän. Jokaisesta lojaalista ystävästä voi olla kiitollinen.

Antakoon Herra sinulle hyviä ja lojaaleja ystäviä, jotka ovat uskossa kasvaneita, esikuvaksi soveliaita, uskollisia ja luotettavia. Heistä on varmasti apua sinun vaellukseesi ja tukea kun sitä kaipaat.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Elämä on valintoja

Kirjoittanut : 21.12.2022 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.