RSS

Kaikkea runsain mitoin

22 Jou

Neuvo niitä, jotka tässä maailmanajassa ovat rikkaita, etteivät ylpeilisi eivätkä panisi toivoaan epävarmaan rikkauteen vaan Jumalaan, joka antaa meille kaikkea runsaasti nautittavaksemme. 1.Tim.6:17.

Veikkaajan silmissä kangastelee se suuri onnenpotku ja lottovoitto, joka tuo paljon rahaa. Sitten kun on ’rahaa, vaikka lampaat söisi’, sitten elämä on rikasta ja elämisen arvoista!

Vai olisiko sittenkin parempi luottaa Jumalaan ja pärjätä vähemmillä varoilla, uskoa että huomennakin Jumala antaa jokapäiväisen toimeentulon? On pakko myöntää, että omassa elämässäni toimeentulo on ollut niukka mutta riittävä ja Jumala ansaitsee kiitoksen huolenpidostaan, mutta silti se lottovoitto vaan aina kangastelee mielessä. Hetkittäin tajuaa, miten tyhmää sellainen on – varsinkin koronapandemian keskellä.

Elämän onnellisuushan on jotakin, jota ei voi rahalla ostaa. Ei rahalla saa kestäviä siunauksia, sillä saa korkeintaan jotakin huumaa, joka sekin haihtuu nopeasti. Jos voittaisi miljoonia lotossa, olisi ihan purjeessa sellaisten rahojen kanssa. Saisi lopulta enemmän murheita kuin iloja.

On mahtavaa huomata, kuinka elämän onni on pienissä asioissa. Kaunis ilma, linnunlaulu, kesätuuli, veden liplatus. Iltasella hyvä ruoka, virkistävä sauna, yöllä hiljaisuus ja tähdet, levollinen nukkuminen omassa sängyssä. Kun tähän vielä lisää rakkaan ihmisen jakamaan näitä, on mieli virittynyt kiittämään Jumalaa kaikesta.

Jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa on suuri voitto. 1.Tim.6:6.

On hyödyllinen uskon harjoitus opetella olemaan myönteinen, kiitollinen ja tyytyväinen. Niin helposti jokin ärsyttää, jokin on väärin ja nurinperin, jokin palvelu huonoa, jokin asian tila, jota julkisuudessa puidaan, pahasti pielessä. Sitten hetkessä olemme valmiita puimaan nyrkkiä, vihaisesti valittamaan, nousemaan barrikadeille, suoltamaan vihapuhetta. Toistan: on hyödyllinen uskon harjoitus opetella olemaan tyytyväinen ja kiitollinen niistä pienistä asioista, jotka ovat sittenkin niin hyvin ja jotka ovat sittenkin niin suuria ja tärkeitä asioita, koska ne ovat niin lähellä. Ja uskon silmin voimme nähdä lisää tärkeitä asioita:

Koska me saamme valtakunnan, joka ei järky, olkaamme kiitollisia ja palvelkaamme Jumalaa hänen mielensä mukaisesti, kunnioittaen ja peläten… Hepr.12:28.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Kaikkea runsain mitoin

Kirjoittanut : 22.12.2022 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.