RSS

Kuka sinulle kertoi?

04 Tam

Herra sanoi: ”Kuka sinulle kertoi, että olet alasti? 1.Moos.3:11.

Pelko ja häpeä ja turvattomuus astuivat Aadamin ja Eevan elämään, kun he söivät hyvän ja pahan tiedon puusta kiellettyä hedelmää. Oikeastaan kaiken sisäisen rauhan ja onnellisuuden varasti käärme, siis Paholainen. Hän syötti Eevalle ajatuksia, jotka järkyttivät sisäisen rauhan, loivat mieleen pelkoa ja kaaosta. Tämä levottomuus ja epätietoisuus, joka valtasi hänen mielensä, johti hänet hätiköimään, tekemään paniikkiratkaisun, joka johti katastrofiin.

Sama meno jatkuu. Paholainen kuiskii kaikkialla ja houkuttelee pois sen rauhan ja levollisuuden piiristä, jonka Jumala voi antaa. Uskovia se erityisesti jahtaa. Se painostaa asettamaan Raamatun sanan kyseenalaiseksi ja väitän, että se jopa pyörittää raamattukoulua, jossa sana selitetään tyhjäksi. Sen päämäärä tänäkin aikana on viedä ihminen rauhattomuuteen, luoda ihmisen sisimpään pelkoa, vakuuttaa että pelastus on vain kangastus ja tosi maailmaa edustavat TV ja elokuvat, tiede ja näkyvät asiat.

Tämän maailman ruhtinas uskottelee, että ihmisen sisäinen maailma, tunteet ja persoonallisuus, luonne ja luovat mielikuvat ovat vain unta, erityisesti uskonto ja Jumala ovat vain ihmisen kuvittelua. Todellista onnellisuutta edustavat ulkonainen loisto ja vauraus, rahamaailma ja rikkaudessa kylpevä elämä.

Niinpä sinäkin olet hänen silmissään vain surkea tavan tallaaja, epäkiinnostava keskinkertaisuus, suorastaan mitätön ihmisparka, josta ei koskaan tule mitään. Sinä olet uskovaiseksikin aika teeskentelijä, tekopyhä näyttelijä, tyypillinen fariseus.

Kysyn siis uudestaan: Kuka sinulle kertoi? – ”Simo sanoo sen”, oli joskus Spedevision hokema. Mutta en minä eikä Salmisen Simokaan ole sinua vähätellyt. Kyllä kaikki sinua vähättelevät arviot ovat lähtöisin samasta lähteestä – siltä vanhalta käärmeeltä, joka jo Eevaa manipuloi. Hän yrittää peittää Jumalan puheen. Hän on maailman pahin päällepuhuja. Mitä hän ei sallisi sinun kuulevan?

Että sinä olet Jumalasi silmissä arvokas ja ainutlaatuinen. Että sinä olet saanut paljon lahjoja, joita voit kehittää ja käyttää Jumalan kunniaksi. Että Jumala on suunnitellut sinulle arvokkaita asioita, myös taivaallisen kutsumuksen. Että sinä olet kaunis ja säteilevä. Että sinut on puettu kuninkaalliseen asuun ja sinun päässäsi on kruunu. Että sinä olet säteilevä olento ja kutsuttu syömään Jumalan pidoissa. Että sinä saat uuden nimen, olet sen arvoinen. Kuningas, joka on kihlannut sinut omakseen, sanoo sinulle:

Kaikki sinussa on kaunista, ystäväni; sinussa ei ole yhtäkään virhettä (Laul.l.4:7). Olet vienyt sydämeni, siskoni, morsiameni, olet vienyt sydämeni yhdellä silmäykselläsi, yhdellä kaulaketjusi helmellä. (Laul.l.4:9). Avaa minulle, siskoseni, ystäväiseni, kyyhkyseni, puhtoiseni! (Laul.l.5:2).

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Kuka sinulle kertoi?

Kirjoittanut : 04.01.2023 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.