RSS

Parjaajat ja myrkynkylväjät

21 Tam

…ne, jotka puhuvat pahaa teidän hyvästä vaelluksestanne Kristuksessa, joutuisivat häpeään siinä, mistä he teitä panettelevat. Onhan parempi, jos niin on Jumalan tahto, kärsiä hyväntekijänä kuin pahantekijänä. 1.Piet.3:16-17.

Hyvä vaellus kristittynä? Mitä se on? Jotkut korostavat seurakunnan tilaisuuksissa näyttäytymistä. Joidenkin mielestä vielä parempi kristitty on sellainen, joka tekee aina parannusta, oli syytä tai ei. Hyvä kristitty on ylhäältä johdettavissa ja toteuttaa vastaan mukisematta kaikki seurakunnan johtajan oikut? Hyvä kristitty pitää suunsa kiinni eikä sano mitään vastaan kenellekään? Hyvä kristitty antaa aina ylimääräiset rahansa pois?

Hyvän kristityn ominaisuuksia voitaisiin luetella paljonkin, mutta nuo eivät vaan osu eivätkä uppoa. Mikään noista ei määritä hyvää kristittyä. Lyhyen määritelmän antaminen on mahdotonta. Jos olemme uskoon tulleita, tarvitsemme kasvua, jotta meistä voisi tulla kristittyjä. Asian tekee monimutkaiseksi se, että voimme olla kristittyjä, vaikka emme ole tulleet uskoon.

Puhun kuitenkin uskoon tulleista. Joudumme kasvamaan keskellä keskeneräisiä uskovia, jotka parjaavat ja panettelevat toisiaan. Näemme kaikenlaista vanhan luonnon sekaantumista seurakunnan elämään: ahneutta, valehtelua, juonittelua, pelaamista, valtataistelua. Uusi testamentti mainitsee monia uskovien syntejä, luettelo on tosi pitkä. On siis tärkeää, että kasvamme uskossa, sillä kasvun myötä raadollisuutemme edes vähän karisee. Joku voi päästä aika pitkällekin. Heille voimme nostaa hattua.

Kuinka siis suhtautua parjaukseen ja myrkynkylväjiin? Kuinka pysyä kristittynä, kun pahan voimat käyvät kimppuun? Varmasti hyvä reaktio juontaa aina juurensa Raamatun sanasta. Joskus on hyvä olla reagoimatta mitenkään, joskus on hyvä vastata sävyisästi ja karttaa kaikkea kostamista. Voimme jättää asiamme Puolustajan käsiin. Niin uhri kuin hyökkääjä tarvitsevat uskossa kasvamista. Molemmat ovat Jumalan työn kohteita.

Rakkaani, koska te siis tiedätte tämän jo ennalta, olkaa varuillanne, ettei jumalattomien eksytys tempaa teitä mukaansa ettekä lankea pois omalta lujalta pohjaltanne. Kasvakaa meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa. Hänelle kunnia nyt ja aina iankaikkisuuden päivään! Aamen. 2.Piet.3:17-18.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Parjaajat ja myrkynkylväjät

Kirjoittanut : 21.01.2023 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.