RSS

Elämäsi dreija

05 Hel

Voi sitä, joka riitelee luojaansa vastaan, saviastia saviastioiden joukossa! Sanooko savi muovaajalleen: ”Mitä sinä pystyt tekemään? Sinun työsi on kädettömän työtä!” Jes.45:9.

Tai sanooko savi ”Haluan pois tästä dreijan päältä. Maailma pyörii silmissä niin että päätä huimaa. Kauanko tätä pitää kestää?”

Voihan elämä joskus tuntua yksitoikkoiselta rutiinin pyörittämiseltä. Mitään ei tapahdu, päivät kuluvat puuduttavan samanlaisina, pienet ympyrät toistavat itseään. Monet kaipaavat vaihtelua arkeensa, jotakin irtiottoa, etelän lomaa tai vastaavaa.

Emme välttämättä huomaa, että siinä yksitoikkoisen arjen keskellä Jumalan käsi muovaa meitä. Emme aina ymmärrä, miten arvokasta luomisprosessia käymme läpi. Elämisen paine puristaa meistä mehut, arki on yhtä uuvuttavaa pyöritystä, mutta:

Vaikka ulkonainen ihmisemme menehtyykin, sisäinen ihmisemme kuitenkin uudistuu päivä päivältä. Tämä hetken kestävä, kevyt ahdistuksemme tuottaa määrättömän, ikuisen kirkkauden meille. 2.Kor.4:16-17.

Kun olemme jättäneet itsemme ja elämämme Jumalalle, hän tekee meissä työtään. Aina emme sitä näe, mutta usko kasvaa sisimmässämme, kun Suuri Savenvalaja on ottanut meidät työpöydälleen. Sielustamme tulee esiin Jumalan hengen antama muoto kaiken pyörityksen keskellä. Kun pysähtyminen tulee, voi tulla tyhjä olo. Tai elämän tuska vaihtuu toiseksi: joudumme kuumaan uuniin. Kaikella on kuitenkin tarkoitus. Kun annamme Jumalalle valtakirjan tehdä työtään, olemme onnellisia ja iloisia ja katsomme elämämme kulkua rauhallisin mielin. Emme valita ja kaipaa pois dreijan päältä, vaan tiedämme: tämä on elämää taivaan Isän dreijan päällä, hänen turvallisten käsiensä välissä.

luotan täysin siihen, että hän, joka on alkanut teissä hyvän työn, vie sen päätökseen Kristuksen Jeesuksen päivään mennessä. Fil.1:6.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Elämäsi dreija

Kirjoittanut : 05.02.2023 Kategoria/t: Profetia, Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.