RSS

Liiton siunaus

01 Maa

Herra* siunatkoon sinua Siionista, hän, joka on tehnyt taivaan ja maan. Ps.134:3.

Jumalan siunaus teki Abrahamista erityisen. Hän sai solmia liiton Jumalan kanssa ja Herra siunasi häntä monin lupauksin todeten lopuksi:

Minä siunaan ne, jotka siunaavat sinua, ja kiroan sen, joka kiroaa sinua, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki maailman sukukunnat. 1.Moos.12:3.

Moabilainen Barak pelkäsi ja vihasi Israelin kansaa ja palkkasi Bileamin kiroamaan heitä. Bileam ei kuitenkaan voinut kirota Israelia, vaan sanoi:

Ei Jumala ole ihminen, että hän valehtelisi, eikä ihmislapsi, että hän katuisi. Sanoisiko hän jotakin eikä sitä tekisi? Puhuisiko hän jotakin eikä sitä toteuttaisi? Katso, minä olen saanut tehtäväkseni siunata. Herra on siunannut, enkä minä voi sitä peruuttaa. 4.Moos.23:19-20.

Paavali kertoo meille uuden liiton ihmisille, kuinka Jumalan liitto Abrahamin kanssa on vielä voimassa ja se lupaus siunauksesta, jonka Jumala antoi Abrahamille, on voimassa meillekin. Paavali suorastaan vääntää tämän rautalangasta:

Koska Raamattu näki edeltäpäin, että Jumala vanhurskauttaa pakanat uskosta, se edeltäpäin julisti Abrahamille hyvän sanoman: sinussa tulevat siunatuiksi kaikki kansat. Niinpä ne, jotka pitäytyvät uskoon, siunataan yhdessä uskovan Abrahamin kanssa… Kristus lunasti meidät vapaiksi lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän puolestamme… Näin Abrahamin siunaus tulee pakanoiden osaksi Kristuksessa Jeesuksessa, jotta me uskon kautta saisimme luvatun Hengen. Gal.3:8-9,13,14.

Niinpä kaikki Abrahamille luvatut siunaukset tulevat uskon kautta meillekin, koska Kristus on ne jakanut kaikille, jotka uskovat.

Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa. Ef.1:3.

Jumala ei peruuta sitä siunausta, jonka hän on Kristuksen kautta meille antanut. Kristus on pelastajana uskollinen ja vie alkamansa työn päätökseen. Haluan vääntää siis rautalangasta sinullekin:

Jeesuksen ristin työ toimii sinunkin kohdallasi ja sinä olet sen vuoksi pysyvästi siunattu. Kukaan ei voi peruuttaa saamaasi siunausta eikä tuomita sinua kadotukseen. Hänen siunaava kätensä johdattaa sinua ja turvaa elämääsi.

Herra*, sinun Jumalasi, on keskelläsi, hän on pelastava sankari. Hän iloitsee sinusta suuresti, hän tyynnyttää sinut rakkaudessaan, riemuiten hän sinusta riemuitsee. Sef.3:17.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Liiton siunaus

Kirjoittanut : 01.03.2023 Kategoria/t: Rohkaisu, Siunaus

 

Kommentointi on suljettu.