RSS

Pilkatun osa

04 Maa

Kuulkaa minua, te, jotka tunnette vanhurskauden, kansa, jonka sydämessä on minun lakini: älkää pelätkö ihmisten pilkkaa, älkää säikkykö heidän herjauksiaan. Sillä koi syö heidät kuin vaatteen, toukka syö heidät kuin villan, mutta minun vanhurskauteni pysyy ikuisesti, minun pelastukseni polvesta polveen. Jes.51:7-8.

Oletko sinä kohdannut maailman ihmisiä, jotka nauravat sinun uskoasi ja pilkkaavat sinun olemustasi? Joskus sen osaavat toiset uskovatkin. Mutta Raamattu ennustaa meille, että saamme kerran herätä todellisuuteen, jossa pilkkaajia ei ole. Entä ihmiset, jotka vihaavat sinua? Missä he ovat? Kerran tulee aika, jolloin he tuntuvat hävinneen kuin tuhka tuuleen. Katso, häpeän ja pilkan saavat kaikki, jotka palavat vihasta sinua vastaan. Tyhjiin raukeavat ja tuhoutuvat ne, jotka riitelevät sinun kanssasi. Etsimälläkään et löydä niitä, niitä, jotka taistelivat sinua vastaan; tyhjiin, olemattomiin, katoavat ne, jotka kanssasi sotivat. Jes.41:11-12.

Nöyrät saavat yhä uutta iloa Herrassa*, ja ihmisistä köyhimmätkin riemuitsevat Israelin Pyhästä. Sillä väkivaltaisista on tullut loppu, pilkkaajat ovat hävinneet… Jes.29:19-20.

Uskonsa tähden sorretun, vihatun ja pilkatun ihmisen on suositeltavaa lukea Raamattua ja sieltä etenkin Jesajan kirjaa. Sieltä avautuu aivan erilainen maailma kuin se, jossa elämme. Huomaamme, että maailmassa on pysyviä arvoja ja katoavia arvoja. Kaikki jumalattomat edustavat katoavia arvoja – ja he itsekin katoavat arvomaailmansa mukana – ja Jumalan ihmiset edustavat pysyviä arvoja ja he itsekin pysyvät ajasta aikaan niin kuin pysyy Jumalan armo ikuisesti.

Tämä asettaa meidät valinnan paikalle. Joudumme huolellisesti valikoimaan elämäntapamme ja sen, mihin kiinnitämme sydämemme. Ihminen voi kiinnittää katseensa ja sydämensä turhuuden turhuuteen tai ikuisiin ja pysyviin aarteisiin. Voimme viettää aikaamme joutavanpäiväisissä riennoissa tai voimme panostaa Jumalan valtakunnan asioihin. Voimme tuhlata rahamme ostamalla itsellemme hyödykkeitä ja palveluksia, jotka viihdyttävät vain hetken. Tai voimme sijoittaa rahamme viisaasti ja tallettaa niitä taivaan pankkiin.

On tärkeää, että elämällä on suunnitelma, joka sisältää terveen uskon mukaista harkintaa, että on jokin vakaa suunta, johon pyrimme. On hyvä, jos jumalisuudesta tulee niin toinen luonto ja tottumus, että emme harhaile sivupoluilla. Vahva ruoka taas on täysi-ikäisille, niille, joiden aistit ovat tottumuksesta harjaantuneet erottamaan hyvän ja pahan. Hepr.5:14. Samoin kuin suu maistaa ruuan, hurskas ihminen erottaa jo tottumuksesta, mikä on hyödyllistä ja rakentavaa.

Kun meille kehittyy vakaa ja horjumaton hengellinen elämä, emme välitä niin paljon pilkasta tai vihamiesten vehkeilyistä. Vihan sijasta he saavat meiltä lähinnä sääliä. Emme masennu, emme provosoidu. Jatkamme matkaa rauhallisin mielin, kiittäen Herraa, sillä tunnemme sanan lupaukset.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Pilkatun osa

Kirjoittanut : 04.03.2023 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.