RSS

Iloitkaa ja riemuitkaa

09 Maa

Nyt minä tuon ensihedelmät sen maan sadosta, jonka sinä, Herra*, annoit minulle.’ Laske ne Herran*, sinun Jumalasi eteen ja kumarru Herran*, sinun Jumalasi, edessä. Iloitkaa, sinä ja leeviläinen sekä keskuudessanne asuva muukalainen, kaikesta hyvästä, minkä Herra*, sinun Jumalasi, on antanut sinulle ja perheellesi. 5.Moos.26:10-11.

Kiitollinen mieli syntyy, kun huomaamme, miten Herra on meistä pitänyt huolta. Hän on antanut meille kaikkea ulkonaista hyvää ja olemme kiitollisin mielin voineet antaa itsekin lahjoja Jumalan valtakunnan työhön. Kun Raamattu kehottaa meitä iloitsemaan, löydämme joitakin nimettyjä ilon aiheita, esimerkiksi:

Ja te, Siionin lapset, iloitkaa ja riemuitkaa Herrassa*, teidän Jumalassanne, sillä hän antaa teille syyssateen vanhurskaudessaan, vuodattaa teille sateen, syyssateen ja kevätsateen niin kuin ennen. Jooel 2:23.

On tärkeää saada kasvukautena hyviä säitä, jotta pellot tuottaisivat meille syötävää. Voimme iloita puolisosta (Sananl.5:18), lapsista (Ps.127:4) ja lapsettomuudestakin (Jes.54:1, Gal.4:27). Köyhyyskään ei estä tuntemasta kiitollisuutta Jumalan huolenpidosta: Riemuitkaa, taivaat, iloitse, maa! Puhjetkaa riemuhuutoon, te vuoret, sillä Herra lohduttaa kansaansa ja armahtaa kurjiaan! Jes.49:13. Mutta kaikkein syvin kiitollisuus valtaa meidät, kun saamme hengellisiä lahjoja.

Älkää kuitenkaan siitä iloitko, että henget ovat teille alamaisia, vaan iloitkaa siitä, että teidän nimenne ovat kirjoitettuina taivaissa. Luuk.10:20. Voimme iloita ennen kaikkea evankeliumista, kun olemme vastaanottaneet pelastuksen Jeesuksen Kristuksen kautta. Tämä ilo voi tulla myös siitä, mitä Jumala on tehnyt toisen ihmisen kohdalla: ’Iloitkaa kanssani, sillä minä löysin lampaani, joka oli kadonnut.’ Luuk.15:6. Voimme iloita Kristuksen lupauksesta olla kanssamme joka päivä: Huuda riemusta ja iloitse, tytär Siion! Sillä minä tulen ja asun sinun keskelläsi, sanoo Herra*. Sak.2:14.

Monien luonnollisten ja hengellisten ilonaiheiden lisäksi voimme iloita jopa rististä. Päinvastoin iloitkaa sitä mukaa kuin olette osallisa Kristuksen kärsimyksistä, jotta saisitte iloita ja riemuita myös hänen kirkkautensa ilmestyessä. 1.Piet.4:13. Voimme iloita vainoistakin, jos joudumme sellaista kestämään: Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä teidän palkkanne on suuri taivaissa. Samoinhan vainottiin profeettoja, jotka olivat ennen teitä. Matt.5:12.

Spontaani ilo ja ylistys kuuluvat uskovan elämään, kun Herran hyvyys ympäröi meidät. Kiitollisuus on yksi sisäisen rauhan takaajista. Olemme levollisia, kun näemme, miten Herra on huolenpidossaan uskollinen.

Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, laupeuden Isä ja kaiken lohdutuksen Jumala! 2.Kor.1:3.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Iloitkaa ja riemuitkaa

Kirjoittanut : 09.03.2023 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.