RSS

Laajenna rajasi

08 Huh

Minä olen antanut heille sinun sanasi, ja maailma vihaa heitä, koska eivät ole maailmasta, niin kuin en minäkään ole maailmasta. Joh.17:14.

Osamme on olla maailmassa, mutta ei maailmasta. Mutta maailman paine on niskassamme jatkuvasti. Jos herpaannumme, maailman virta vie helposti mukanaan. On myös mahdollista, että meille vaivihkaa opetetaan, että kristilliseen elämäntapaan kuuluu mukautuminen, että ei sanota vastaan, ei kapinoida ja asetuta vastahankaan. Jos me mukaudumme ympäröivän yhteiskunnan normeihin, meistä voi tulla konformisteja, jolloin mukaudumme enemmistön mielipiteisiin, arvoihin ja käyttäytymiseen.

Olen nähnyt sellaisia uskovia, joiden mielipiteitä määrää enemmistö. He väheksyvät kaikenlaista toisinajattelua, eriseuraisuutta ja irtiottoja. Joukkovoima on jotakin, yksilöt saavat piipittää mitä haluavat, mutta eihän sitä piipitystä kukaan kuuntele. Pahinta, mitä näille ihmisille tapahtuisi, olisi marginaaliin joutuminen. Uskovina heidän jumalansa on seurakunta ja kirkko, sillä he seuraavat uskossaankin ihmisiä ja haluavat seurata aina enemmistön pyrkimyksiä.

Siinä voi kuitenkin käydä niin, että marginaalin sijasta joutuu keskelle massaa, johon sulautuu. Persoonallisuus muovautuu massan mukaiseksi ja ihmisestä tulee mahdollisimman keskiverto. Mielipiteet ovat enemmistön, suu suoltaa lainattuja sanoja, vaatteetkin ovat muodin mukaiset, puheenparsi heijastaa aina kultaista keskitietä. Omaa vakaumusta ei ole, vakaumus poimitaan mediasta päivittäin, jos ei pastorilta löydy kantaa asiaan. Mitä juuri nyt arvostetaan suuren yleisön keskuudessa, sitä pidetään arvossa meilläkin.

Niin, voidaan kysyä, mihin sijoitun tällä akselilla, jonka ääripäinä ovat konformistit ja toisessa päässä omapäiset toisinajattelijat. Ehkä se oma asemointi kannattaa miettiä hyvin ja huomioida oma persoonallisuus ja uuden liiton mukaiset kristilliset arvot. Suosittelen, että et jää siihen laatikkoon, johon ihmiset sinut sulkevat, vaan olet päättäväinen rajojen rikkoja ja ulos murtautuja. Sinun tulee asettaa itsellesi uudet mittapuut ja pyrkiä kaikin voimin pois keskinkertaisuudesta ja virran mukana seilaamisesta. Sinun tulee kuunnella enemmän Jumalaa kuin ihmisiä. Kun Jumala sinua kasvattaa, sinä löydät paitsi Kristuksen myös itsesi. Sinä löydät tien, joka on sinua varten, sinun onnellisuuttasi varten, siunauksien perimistä varten – kaiken kaikkiaan tien taivasta varten.

Sen tähden emme mekään siitä päivästä lähtien, jolloin saimme tästä kuulla, ole lakanneet rukoilemasta teidän puolestanne ja anomasta, että tulisitte täyteen hänen tahtonsa tuntemista kaikessa hengellisessä viisaudessa ja ymmärryksessä. Kol.1:9.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Laajenna rajasi

Kirjoittanut : 08.04.2023 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.