RSS

Antaessaan saa

31 Tam

Antakaa, niin teille annetaan. Täysi mitta, sullottu, ravisteltu ja kukkurainen, annetaan teidän syliinne. Millä mitalla te mittaatte, sillä mitataan teille takaisin. Luuk.6:38.

Yksi siunauksista, joita voimme saada, on antamisen siunaus. Kun opettelemme antamaan sekä säännöllisesti että silloin, kun tarve vaatii, me samalla luomme ympärillemme taloudellisen turvallisuuden vyöhykettä. Jumala ei unohda meitä, kun meidät yllättää puute. Yleensä puute ei yllätä. Jos joudumme vaikka työttömiksi, leipä voi kaventua oleellisesti, mutta elanto kuitenkin riittää.

Antamisessa ei ratkaise lahjan suuruus, vaan antajan mielenlaatu. Kukin antakoon niin kuin on sydämessään päättänyt, ei surkeillen eikä pakosta, sillä iloista antajaa Jumala rakastaa. 2.Kor.9:7. Kymmenykset? Joo, hyvä ajatus, mutta ei ollenkaan pakko. Kymmenykset eivät ole Vanhan liiton lakia, kuten jotkut väittävät, vaan kymmenykset aloitti uskon isä Aabraham jo ennen lakia. Hän antoi ne Melkisedekille, joka on Kristuksen esikuva. Kymmenykset on myös Uuden liiton uskovalle hyvin käytännöllinen tapa mitoittaa antamista. Olen kuitenkin sitä mieltä, että jokainen noudattakoon omantuntonsa ääntä. Kuten luimme, Raamatun suositus on ”runsas mitta”.

Erikseen on sitten se antaminen, joka tapahtuu erityisestä Hengen kehotuksesta. Aika ajoin saatamme joutua tilanteeseen, jossa koemme jonkin tarpeen, kuten ihmisten hädän, nousevan niin sydämelle, että emme millään voi ohittaa sitä. Tunnemme huonoa omaatuntoa, jos emme anna. Silloin on hyvä muistaa uskon periaate: Millä mitalla te mittaatte, sillä mitataan teille takaisin.

Rohkaisen siis sinua harjoittamaan määrätietoista antamista, säännöllistä ja runsasta varojesi jakamista köyhien hyväksi ja Jumalan valtakunnan tarpeisiin. Lähtökohta tässä on aina se, että sinulla on annettavaa. Tyhjästä ei tarvitse antaa, puutteesta ei ole velvoitusta jakaa. Yleensä meillä kuitenkin on jaettavaa. Jos meillä ei ole rahaa, voimme antaa ehjiä vaatteita, voimme olla vieraanvaraisia, voimme antaa aikaamme ja osaamistamme, käyttää kokemustamme toisten hyväksi. Antamisen ja palvelemisen mahdollisuuksia on monia. Kun näin teemme, silloin toteutuu sana:

Minun Jumalani on täyttävä kaikki teidän tarpeenne kirkkaudessa olevan rikkautensa mukaan, Kristuksessa Jeesuksessa. Fil.4:19.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Antaessaan saa

Kirjoittanut : 31.01.2019 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.